SEO yaptırma

تبلیغات

نویسندگان

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    به وب سایت من خوش امدید

امکانات جانبی

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 324
    کل نظرات کل نظرات : 0
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 161
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 175
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 16
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 18
    آي پي امروز آي پي امروز : 54
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 58
    بازدید هفته بازدید هفته : 491
    بازدید ماه بازدید ماه : 1304
    بازدید سال بازدید سال : 7844
    بازدید کلی بازدید کلی : 143808

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.143.228.40
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز :

چت باکس


    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

تبادل لینک






خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نطرات

SEO yaptırma

Bildiğimiz gibi arama motorlarının her geçen gün dünyadaki önemi daha da artmaktadır. İnternet kullanıcıları her çeşit ihtiyaçlarını bulabilmek için arama motoru kullanır. Bu ihtiyaçlar bazen bir ürün, bazen bir hizmet bazense bir bilgiden ibaret olabilmektedir. Her ihtiyaç bir sorguyu oluşturur. Ve dijital dünyada sorgunun kullanıcı tarafından yazı olarak düştüğü ekran arama motoru kutusudur. Peki, arama motoru bizim sorgularımıza nasıl bir yorumla karşılık verir. Arama motorunun sunduğu cevap bizim için yeterli midir? Başka bir şekilde düşünürsek sorumuza karşılık arama motorundan aldığımız cevap bizim ihtiyaçlarımızı karşılar nitelikte midir? Neden SEO yaptırma önemlidir?Google arama motorunun çalışma prensibinden yola çıkarak Neden SEO ya ihtiyaç olduğunu belirlemeye çalışalım; Arama motorları iki önemli görevi yerine getirir bunlardan Tarama (crawling) Dizin oluşturma (indexing) Arama kutusunda arama yaptıktan hemen sonra Google arama motoru çalışmaya başlar. Size en doğru sonuçları sunmak için Google botları tarafından taranır. Bu tarama öncelikle sayfa başlıkları, anahtar kelimeler ile indekslenir diğer bir deyişle dizini web crawler (web botları) tarafından oluşturulan, Milyarlarca web sitesi taramasından elde ettiği veriler içerisinden arama kutusuna yazılan bilgiyle en yakın ve benzer veri ile eşleştirir. Arama Motoru Nasıl Çalışır? SEO’yu daha iyi anlamak için öncelikle arama motorlarının nasıl çalıştığını bilmeliyiz. Arama motorları, kullanıcı tarafından yapılan arama sonuçlarını döndürmek için birtakım işlemler gerçekleştirir, bu işlemlere bakacak olursak:

Crawling: Web sitenize ait oluşturulan tüm sayfaları elde etmesini sağlamasıdır. Sayfalarınızı tespit ederken Crawler veya spider adı verilmiş belli başlı yazılımlar sayesinde gerçekleştirir. Dünyada ve Ülkemizde en çok kullanılan arama motoru olan Google kullandığı bu yazılıma Googlebot ismi ile bizlere duyurmaktadır.

Indexing: Crawling sayesinde oluşturduğu web sayfalarını listelediği sayfaları sakladığı Çok büyük boyuttaki veri tabanlarından tekrardan geri elde etmek için saklamasına indeksleme denir. İndeksleme işlemi sayfanın içeriklerinin en iyi temsil eden kelime ve ifadeleri olan Anahtar Kelime (keyword) atanmasıdır.

Processing: Kullanıcılar tarafından arama sorgusu geldiğinde arama motorunun yaptığı sonuçlara giden algoritmik çalışma temposudur. Aranan anahtar kelimeleri veri tabanında indekslenen sayfalarla içerisinde kıyaslama yapmasıdır.

Calcuating Relavancy: Arama motorlarından aramalarınız sonucu birden fazla web sayfası bulmaktadır. Arama motorları bu sorgularınızı aradığınız anahtar kelimeler karşılığı olarak indeksleme yaptığı web siteleri ile örtüşmesi için benzerlik hesaplamaları gerçekleştirir. En iyi denklemini gerçekleştirdiğin web sayfalarını SERP (Search Engine Result Page) arama motoru sonuç sayfasında kullanıcılara göstermektedir.




تاریخ ارسال پست: جمعه 23 دی 1401 ساعت: 19:27
می پسندم نمی پسندم

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: